Inspiration

Hoe verzorg je rozen

Omdat rozen ontzettend snel groeien hebben ze regelmatig voeding nodig. Geef ze daarom in het voorjaar, na de eerste snoeibeurt, speciale rozenmest en herhaal dit in juni voor een extra boost in de zomer. Door je rozen te bemesten zijn ze beter bestand tegen ziektes en plagen. Daarnaast kost het vormen van bloemen veel energie, dit haalt de roos uit zijn voeding.
Rozen zijn goed bestand tegen onze koude winters, alleen bij een stamroos moet je oppassen als de temperatuur onder de 10 graden komt. Bij deze strenge vorst moet je stamrozen afdekken en beschermen, bijvoorbeeld met een zwarte plastic zak, waarbij hij nog wel wat lucht moet krijgen. Zodra de vorst weer voorbij is moet je zak eraf, anders loop je kans dat je stamroos al gaat uitlopen door de warmte in de zak! Struikrozen kun je eventueel extra bescherming geven door in het najaar de stelen op de grond in te graven tot ongeveer 15 cm. Hierdoor is de basis van de roos beter bestand.